samedi 2 août 2008

Reportáž z GOLFU ve městě



Včera ve večerních hodinách se konečně konal čampionát, který byl minulý týden odročen. Na startoviště se seběhla sebranka couchsurferů vyzbrojenými papírovými sáčky ukrývající lecjaké tajemství, zej. různé dopingové nápoje a golfovými holemi všeho druhu (sofistikovanými skateboardy, starými dobrými lopatami, pro tuto příležitost velmi dobře vycvičenými divými psy). Někteří proměnili ony megapapíry na papírky nadupané stejně zahulovou pomůckou. Někteří využili možnosti způjčení holí v místním stánku věříce více výběru pořadatele.

Ačkoli s příchodem prvního výpalu, na Montreal padla taková tma, že zabila takřka většinu oddělané celodenní práce (barevné fáborky a šipečky), takže to vypadlo, že dlouho slibovaný čampionát bude naprosto "dylítován" a stane se z něj propadák roku, pořadatelé (připraveni na všechny svéráze terénu) vytáhli v pravou chvíli čelovky a čmponát mohl začít bez jediné odluky, což na české podmínky zvyklé na hodinové železniční čekačky velmi udivující. Pořadatelé tím jednoznačně potvrdili, že Golf ve městě se vyrovná svou profesionalitou britským sesterským šampionátům.

Ačkoli síly družtev byly vyrovnané, mezi výkony je třeba vyzdvihnout nehynoucí trpělivost Grega, majitele francouzsky mluvící fenky, jež se věnoval jejímu tréninku "hodu míčků do jamky" až na místě. Bohužel potměšilá fena se více věnovala výlovu míčku protibojovníků a tím velmi úspěšně s přestávkami stagnovala celý turnaj. Mezi používanými technikami nebyla špatná ani ta skateboardová, v rámci níž se hráčský tým nabál užít všech končentin. Zatímco britsko-anglofonní družstvo definitivně podlehlo nepovolené nožní technice, kdy nohou podpírali míček opřený o pálku. Konečně poslední účastní družstvo čerpalo plně výhod své lopatové pálky, jež sem tam používali jako tu lacrossovou.

Turnaj skončil s velkým množstvím oslitaných míčků, zřízenými hráči, kteří na jeho samém konci pálili do všeho možného obzvláště do všudypřítomných bílých myšek a jiných maličkých zvířat.:-) Tož nezbývá nic jiného než úspěšnost příštího turnaj a Amen nad tímto:-)

Aucun commentaire: